Gjør Arne Johannessen Norge farligere?

Arne Johannessen er en norsk politimann og fagforeningsleder. I september 2000 ble han leder i Politiets Fellesforbund. Som fagforeningsleder har Johannessen regelmessig kommentert saker hvor politiet får kritikk. I 2008 og 2009 har Johannessen måttet forholde seg til flere forhold som ble oppfattet som koordinerte gåsakteaksjoner fra politiansattes side. Slike forhold omfattet svært mange sykemeldinger, overtidsnekt, og unormalt mange stryk-karakterer på skytterprøver i Rogaland. Johannessen svarte at kritikere som brukte disse påstandene burde stevne Politiets fellesforbund for arbeidsretten eller holde kjeft.

I dag ble det avslørt i VG at en av livvaktene som følger Kongen og regjeringen hevder overtidsnekt skulle brukes til å presse fram bedre lønnsvilkår. Politimannen sier til VG at han aldri har tvilt på at overtidsnekten var ment å ramme regjeringen og kongehuset. Mannen er sterkt kritisk til metodene som Politiets Fellesforbund har brukt og uttaler (i følge VG) at ”Vi er mange som hisser oss opp over maktarrogansen til Arne Johannessen og Oslo Politiforening. Det er vanskelig å skjønne hva vi kjemper for lenger.”

Jeg er en av de som er rammet av Arne Johannesens (ulovlige) aksjon gjennom at mitt nabolag fortsatt kontrolleres av kriminelle miljøer som distribuerer narkotika langs Akerselva. Mye flott var i gang på Grünerløkka. Jeg var selv en av de som gikk Natteravn for å stille opp sammen med kommunen og Politiet mot de kriminelle i høst. Men hele denne aksjonen ble raskt torpedert da Politiet sluttet å stille opp for å ta sitt ansvar for å gjøre det trygt og få fjernet åpenlys døgnkontinuerlig narkotikaomsetning langs Akerselva.

Norges farligste mann heter Arfan Bhatti. Men jeg mener aksjonene fra Politiets Fellesforbund gjør Norge farligere. Det jeg frykter mest er at Arne Johannesen med sin FrP-retorikk om at alt er forferdelig i Politiet vil skremme bort framtidige søkere til Politihøgskolen og dermed vanskeliggjøre regjeringas langsiktige satsning på å utdanne flere politifolk. Det vil gjøre oss alle til tapere og Norge til et farligere sted å bo.

Vist 221 ganger. Ingen følger denne samtalen.

Kommentarer

Er ikke det å snu Virkeligheten på hodet? Politiet trenger all den støtte og hjelp—-Eller skal Norge få lov til å utvikle seg til ett Fristed for Forbrytere og Kjeltringer?

Jeg er for å gi Politiet både flere ressurser, bedre lønnsbetingelser og flere ansatte. Men som jeg skriver så frykter jeg at virkemidlene som brukes i lønnskampen (som i følge Johannessen ikke er en lønnskamp…) går ut over målet som er å styrke Politiet på lang sikt (man tryller ikke nye politifolk opp fra lomma, de må utdannes først).

Annonse

Nye bilder