FrPs mageplask

I dag var forventningene skrudd til himmels om at FrP skulle legge fram sin 100-dagers plan for hvilke saker FrP skulle gjennomføre med en gang de kom til makten i regjering. I forkant hadde flere uttalt at FrP jobbet med å se på hva som kunne gjennomføres raskt uten å spørre Stortinget eller sende ting på høring i forkant. Her gikk FrP på et mageplask. De kommer med lite (kanskje ingenting?) nytt – bare gjentakelse av sitt program. Og i stedet for at FrP sier at ting skal gjennomføres med en gang, skjønner de nå at de fleste sakene er avhengige av støtte fra et flertall på Stortinget, samt er av en slik karakter at de må på høring og lengre prosess før de kan gjennomføres. Kan vi kalle dette voksenopplæring?

Det er bra at FrP respekterer demokratiet og forstår at ny politikk må ha flertall på Stortinget og at de som blir rammet av endringer skal få sjansen til å bli hørt før politikk iverksettes. Men det FrP ikke har svart på enda er hvordan de skal klare å finansiere alle løftene – hvor mange av de skal iverksettes fra årsskiftet i følge 100-dagersplanen.

De foreslår massivt utsalg av selskaper som StatoilHydro og Statkraft. FrPs økonomiske politikk er som å kjøpe et hus på papirpenger, og så å selge huset for å få råd til å betale rentene på avdragene. Det de glemmer er at når man selger f.eks. statlige selskaper, så betyr det mindre framtidige inntekter til staten. De vil altså pøse på med penger nå for å f.eks. kjøpe sykehjemsplasser til “alle som vil” i Spania – med andre ord en modell inspirert fra “hollandsk syke”. Full fart fram med FrP…

Jeg håper folk flest forstår at FrPs økonomiske politikk vil bety en økonomisk hverdag for folk flest som blir helt annerledes enn i dag – med økte renter, høyere ledighet og større politikerforakt pga ugjennomførbare løfter. Det å love ting som ikke er gjennomførbart kan bare gjøres av et populistisk parti – med andre ord FrP.

Vist 327 ganger. Ingen følger denne samtalen.
Annonse

Nye bilder