Dårlige holdninger blant sjåfører opp mot sykkelfelt?

Lørdag kveld tok jeg bilde av denne politibilen som sto parkert (forlatt) utenfor Politidirektoratet i Oslo sentrum – rett i veien for det nye sykkelfeltet som er utarbeidet av kommunen. 4 meter unna kunne de ha parkert bak en sykkelparkering uten å hindre noen syklister/myke trafikanter.

Skyldes parkeringen i sykkelfelt dårlige holdninger i Politiet? Jeg tror ikke det skyldes manglende kunnskap om trafikkregler. Politibilen sto parkert uten folk i nærheten – rett ved siden av var det mulig å parkere uten å blokkere sykkelfeltet.

I Oslo ser jeg dessverre dårlige holdninger spesielt hos drosjesjåfører og andre som ikke respekterer oppmerkede sykkelfelter. Da jeg gikk hjem fra Oslo sentrum lørdag kveld så jeg en politibil som sto parkert i sykkelfeltet, og senere så jeg en drosje som sto parkert på tvers over et fotgjengerfelt med motoren i gang, mens han snakka med noen kamerater. Jeg mener det må til holdningsendringer spesielt hos drosjesjåførene i Oslo. De må respektere fortau og sykkelfelt.

Jeg vil at Oslo skal bli en by for syklister! Da trenger vi å bygge ut flere sykkelstier – men bilistene må også respektere oppmerkede sykkelfelt!

Vist 212 ganger. Ingen følger denne samtalen.
Annonse

Nye bilder